HTML

A legújabb fogyókúrás őrület: az ördögnyelv

Halottál már az ördögnyelvről? Ez a csodás ázsiai gyógynövény olyan rostokkal rendelkezik, melyek segítségével igen hatékonyan és eredményesen lehet fogyni. Az ördögnyelvnek fontos szerepe van a kalóriabevitel csökkentésében, így a felhalmozódott zsírpárnák eltüntetésében. 

 

További információ:

ördögnyelv.hu

ordognyelv.net

ordognyelvkapszula.hu

ordog-nyelv.hu

Fenyőbútor

Friss topikok

A famegmunkálás szakszavai

2016.01.11. 09:45 jenilon

woodworking-tools.jpgVan néhány terminus technicus, amelyek szorosan kapcsolódnak a fabútorok készítéséhez, és amelyek újra és újra feljönnek. Mit jelent, ha a gyártó azt mondja, hogy az adott bútor keményfából készült? Vagy puhafából? Mesterséges fából? Itt a lehetőség, hogy megismerkedjünk ezekkel az alapfogalmakkal, mielőtt legközelebb fabútort vásárolnánk.

 

Totális faszerkezet

A totális faszerkezet azt jelenti, hogy az adott bútor minden része fából készült. Ugyanakkor fontos tudni, hogy még ilyenkor is előfordulhat, hogy egy adott bútordarab a tömör fa és a mesterséges fa kombinációjából áll össze.

 

Mesterségesen laminált

A mesterségesen laminált felület műanyagból, fóliából vagy papírból készül, amelyekre a fa gabonamintái vannak rányomtatva. Ezt azután egy furnérlemezre vagy forgácslapra, esetleg egy közepes sűrűségű farostlemezreragasztva készül el a “faalapanyag”.

 

Mesterséges fa

Kétféle mesterséges fa létezik: a rétegelt lemez és a forgácslap, más néven a farostlemez. Amikor a fa alapanyag tervezése során fűrészáruból készült lapot használnak fel, akkor beszélünk rétegelt lemezről. A rétegelt lemez 3-5 vékony szelek falemez nagy nyomás alatt történő összeragasztásával készül el. Amikor a szálakar és rostokat egyesítjük és ragasztjuk össze, akkor készül el a farostlemez. A közepes sűrűségű farostlemez esetében a szálakat ragasztóval egyesítik és nagy hő és nyomás alatt lapítják ki.

Szólj hozzá!

Címkék: fenyő fenyőbútor

A bejegyzés trackback címe:

https://fenyobutorok.blog.hu/api/trackback/id/tr598260938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása